mandag 21. februar 2011

NEI TAKK!

«Ja takk – begge deler» Har blitt et kjent utsagn - som skal ha blitt «uttalt» fra en liten, gul, fyldig fyr. Han er glad i honning og heter Ole Brumm. Musklene han bruker i løpet av dagen er å løfte en halvtom honningkrukke over hodet og eventuelt redde en liten rosa, spe - gris fra trøbbel (veier like mye som halvannet garnnøste) Hjelpen han får er fra et slitent grått esel som er så deprimert og slapp at han knapt orker å prate. (han bidrar ikke mest...) Han får som regel besøk av en tiger med ADHD noe som irriterer mer enn det forbrenner kalorier. (han har det med å hoppe opp og lande på en litt fullstappet honningmage) Ole bor i hundremeter skogen – noe som sier at han heller ikke trenger å bevege seg så mye i løpet av dagen. Dette er en dårlig kombinasjon – En litt for liten rød trøye kan avsløre en voksende pondus.

Jeg er Ole Brumm – glad i å få besøk, (da har jeg god grunn til å ta fram en liten godbit.) Jeg har ikke beveget meg noe særlig over hundre meter pr dag, ( større avstander blir det i bil) og jeg har merket følelsen når klærne kryper oppover (Jeg har også tilfeldigvis en rød genser som ligger i en pose på loftet som har "krympet" veldig i vask i løpet av årene....) Og har veldig tungt for å si nei takk.. (men, jeg har ikke et hode som dekker en tredjedel av kroppen heldigvis, og hudfargen er uten gule toner...)

Jeg har snakket før om fristelser og hvor vanskelig det er å si nei. Det er så mange grunner til å kose seg litt ekstra. På onsdag ønsket kursleder å sette opp et regnestykke med hjelp fra kursdeltagerne.

I løpet av et år er det ca 150 dager som er helger (det er for de som begynner helgen på fredag og som ikke avslutter den før søndag kveld – de som kun koser seg på lørdager kan trekke fra en del av disse dagene)

5 uker går med til ferie ( for noen er den også lenger, ja! Lærere.) Vi satt et gjennomsnitt på at 20 dager av ferien unner vi oss noe ekstra kos. ( litt mer alkohol for enkelte, en is, jordbær med fløte, noe snadder hos bakeren etc. etc.)

Jula begynner for noen allerede 1. desember med kakebaking og prøvesmaking, julebord og pakkeleveranser med noe attåt. Noen spiser kanskje krumkaker, kransekake og Sara Bernard lang ut i januar. Vi bestemte oss for 14 kosedager i jula ( ikke overdrevet i hvertfall.)

Påsken.... noen butikker har allerede tatt inn marsipanpølser og sjokolade-egg i lilla eggekartonger. Vi satt 7 dager til påskekos. (For de som allerede har falt for fristelsen, må dessverre plusse på enda noen dager på påsken.)

Bursdager – der satte vi 10 dager i året – for mange er dette kanskje lite? Kommer an på størrelsen på familien(da tenker jeg i antall og ikke i vekt..)

«jobbkosedager» etterslengere av kaker på persrommet, markeringer av runde tall eller bare lunsjkosedager, avslutninger, karneval, mm. Vi ble enige om 40 dager.

Da står vi igjen med merkedager – 17 mai, 1 mai, fastelavn, morsdag, farsdag, pinse, Kristi himmelfartsdag ( hvis du er typen som markere disse da.) Vi satte opp 5 dager.

Vi har ikke tatt med alle venninneskravlekvelder eller andre «gåbort» dager som er helt utenom markeringer eller andre «gode grunner».

150 helger
20 dager ferie
14 dager jula
7 dager påske
10 dager bursdager
40 dager «jobbkos»
5 dager merkedager
Tilsammen 246 dager i året som kjent består av 365 dager – det blir 119 sunne dager igjen!!!!!

Til ettertanke for alle Ole Brummene der ute – noen av oss kan faktisk ikke si ja til alt som lukter godt, ser godt ut og som vi vet smaker ille godt. Vi kan faktisk ikke ha «honning» i skapet til enhver tid som vi kan ty til om vi slitne, lei oss, selskapssyke, stresset eller 100 andre gode grunner. Ja takk – begge deler, fører ikke til noe annet enn trange gensere, slappe bein og lutet holdning med litt for store mager. Skal du gjøre noe annen enn å tilbringe flere timer på helsestudio hver dag og holde vekten så må vi faktisk lære oss å si NEI TAKK! Den som ikke skjønner det- er tjukke i hue (og har enda et likhetstrekk med våre gode venn Ole B)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar